תפריט נגישות
  • מותאם לפיירפוקס ולכרום*
  • מותאם לעיוורי צבעים
  • מותאם לכבדי ראייה
  • תצוגה רגילה
  • תפריט קיצורי מקלדתAlt + 0
  • הפסק תנועתיות באתר
  • להגדלת פונטים לחץ על מקשים
  • Ctrl + להגדלה
  • Ctrl - להקטנה
  • Ctrl 0 לאיפוס
  • אפס לברירת מחדל
  • Powered By BSmart ©
  • דף הבית
  • צור קשר
  • יוטיוב

לקראת הקיץ הקרב ובא ישנה משמעות רבה יותר לקנייה נכונה של מזון כדי לשמור על בריאותכם.

קניות מומלץ לערוך במקום נקי, מסודר ובעל רישיון עסק. יש להקפיד על כלל זה במיוחד בעת רכישה של מזונות רגישים כמו מוצרי בשר, עופות, דגים, חלב וביצים. יש להימנע מרכישת מזון, שאינו מפוקח בצידי הדרכים. מקום טוב לקניה הוא מקום בו הרצפה, המדפים, המקרר, הכלים ודוכן המכירה נקיים והזבנים מקפידים על ניקיונם האישי.
מוצרים העלולים להתקלקל בטמפרטורת החדר יאוחסנו בקירור. רק במצב כזה יהיה ערך לסימון של התאריך האחרון לשיווק על המוצרים.

בעת קניית מזון טרי, יש לבדוק את הצבע והמרקם. כאשר מדובר במזון מעובד וארוז (בכל דרך, כולל בקופסאות פח), יש להקפיד על צורת האריזה ושלמותה. מוצרים רגישים יש להקפיד לקנות בסוף תהליך הקניה על מנת לצמצם ככל האפשר את זמן שהייתם מחוץ לקירור/הקפאה.
ברכישה של מזון חם מוכן לאכילה יש לאכלו בסמוך לזמן הרכישה או לצננו בהקדם. מזון חם יש להפריד ממזון מצונן/קפוא.

ברכישת בשר, עוף, דגים ופירות ים לא מבושלים ובמיוחד בעונה החמה, מומלץ להוביל את המזון בצידנית. אין להשאיר מצרכים במכונית למשך זמן ארוך מהמינימום ההכרחי.
את המזון חשוב לארוז כך שתישמר הפרדה בין בשר, עוף, דגים, פירות ים וביצים במצבם הגולמי לבין ירקות, פירות או מזון מוכן לאכילה.

כיום, יותר ויותר אנשים משתמשים בעת רכישת המזון בשקיות לשימוש חוזר. הקפדה על כללי השימוש בשקיות רב פעמיות תמנע זיהום מזון מוכן לאכילה בחיידקים מחוללי מחלות.
א. כדאי לייחד שקית או שתיים שישמשו לאריזת בשר, עוף ודגים גולמיים בלבד. הימנעו מלהשתמש בשקיות אלה לאריזת ירקות ופירות או מזון מוכן לאכילה. ניתן לסמן את השקיות על מנת למנוע בלבול.
ב. מומלץ להימנע משימוש חוזר בשקית, שלתוכה נשפכו נוזלים מבשר או מדגים במצב גולמי.

ד"ר כרמי הרשקוביץ