אמהות ואבות יקרים, ילדות וילדים אהובים,

העלייה לכיתה א' של ילדינו היא תמיד אירוע מרגש. הפרידה מהגן ומהגננת, הכניסה בשערי בית הספר, המפגש עם המורות והמורים, החברים והחברות החדשים, המעבר מקהילת היישוב הקטנה לקהילת בית הספר והמועצה. אני יכולה להבטיח לכם שהצוות החינוכי במועצה מתייחס למעבר החשוב בכובד ראש, מתוך רצון להעניק לילדינו מעבר קל, נעים ומחבר.

אחרי שנת משבר הקורונה המורכבת שעברנו, זה מרגש אף יותר. כולי תקווה שנוכל לחזור לשגרה מלאה בספטמבר הקרוב ולהעניק להם התחלה תומכת ורכה. בשנה האחרונה למדנו מקרוב כמה חשובה המסגרת החינוכית לילדינו, עד כמה הם זקוקים לראות כל בוקר את החיוך של המורה, לשחק בהפסקה עם החברים לכיתה ולהרגיש תחושת שייכות וקהילה.

לאורך משבר הקורונה פעל כל העת הצוות החינוכי במועצה על מנת לייצר כמה שיותר רגעי שגרה לילדים ולילדות שלנו בתוך אי-הוודאות, ובמקביל ניצלנו את התקופה לשדרוג מבני בתי הספר, אולמות הספורט וכיתות הלימוד. צוותי החינוך שלנו הוכיחו את תחושת השליחות וחשיבותם בחיי הילדים, בהתפתחות שלהם ובהכנה שלהם לכל שלב בחיים. תהיו בטוחות ובטוחים שילדיכם בידיים טובות.

החינוך במועצה אזורית גזר נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו מתוך אמונה כי אלו היסודות לבניית קהילה ערכית, חזקה וצומחת, ואנו משקיעים את מירב המשאבים במסגרות החינוך מהגיל הרך ועד הבגרות.

על מנת לייצר ביטחון עבורכם ועבור ילדינו בתהליך המרגש של העלייה לכיתה א', תהליך שאינו נטול חששות, ביקשנו להנגיש לכם את כל המידע. בחוברת תוכלו למצוא את הפרטים על הליך הרישום ובתי הספר במועצה.

הודינג קרטר ג'וניור אמר שאנו מעניקים לילדינו שתי ירושות יציבות: האחת היא שורשים והשנייה היא כנפיים. אנחנו במועצה משתדלים להעניק לילדינו את שניהן - שורשים חזקים וערכיים של קהילה ותיקה ומלוכדת, לצד מסגרות מגוונות, מקבלות ומאפשרות, שנותנות לכל ילדה וילד הזדמנות לפרוש כנפיים ולמצוא את הקול הייחודי שלה ושלו, כחלק מהחברה ומהקהילה בעתיד.

אני מחכה לראות את ילדינו צועדים בגאווה בשערי בתי הספר במועצה בשנה הבאה!

רותם ידלין
ראשת המועצה