על תכנית הרמזור ויישובים קטנים, או מדוע תכנית הרמזור שפורסמה הערב עדיין לא סופית ביחס ליישובים קטנים

הערב פורסמה טיוטה של תוכנית הרמזור, לפיה כל יישוב בארץ מקבל צבע אשר לפיו נקבעות המגבלות על היישוב. צבע היישוב נקבע על-פי נוסחה שמחשבת את כמות החולים החדשי, שיעור הבדיקות החיוביות וקצב גידול התחלואה ביישוב.

הנוסחה שפיתח צוות מגן ישראל, בראשות פרופסור רוני גמזו, רלוונטית מאד לערים גדולות, אך יוצרת עיוות ביחס ליישובים קטנים, כמו יישובי מועצה אזורית גזר.
כך יוצא, ש-6 יישובים במועצה אזורית גזר יצאו צהובים בנוסחה, וזאת על אף שיש בהם בין חולה אחד ל-4 חולים בלבד (גני יוחנן, חולדה, יד רמב"ם, סתריה, פתחיה ושעלבים). שאר היישובים ירוקים כמובן.
ביומיים האחרונים הייתי בקשר עם פרופ' גמזו ועם ראש המטה של מגן ישראל, ליאור לוטן, בהערות והארות לנוסחה, כך שתתאים גם ליישובים קטנים. הצוות מקצועי, ענייני ומקשיב – וכבר בתחילת שבוע הבא תצא נוסחת רמזור מתוקנת ליישובים קטנים.

בתחילת שבוע הבא אקיים עדכון לציבור על תכנית הרמזור והשלכותיה. המטרה שלנו אחת - להשאיר את גזר ירוקה.
בנתיים, שמרו ממ"ש (מרחק, מסיכה, שטיפת ידיים) – זו האחריות של כל אחד ואחת מאיתנו, כדי שנוכל להמשיך להתנהל במועצה - בחינוך, בכלכלה המקומית, בתרבות.

אני מחזקת את ידי צוות מגן ישראל, שעושים עבודה משמעותית וחשובה לצמצום התחלואה בישראל.
רק יחד ננצח. שבת שלום.

רותם ידלין, ראשת המועצה