שר החקלאות אלון שוסטר בביקור במועצה

היום התארח אצלנו במועצה שר החקלאות ופיתוח הכפר - אלון שוסטר.

ראשת המועצה רותם ידלין וחקלאי המועצה קיבלו את פני השר שוסטר, מנכ"ל משרד החקלאות, נחום איצקוביץ', ובכירי המשרד, ואת מזכ"ל תנועת המושבים עמית יפרח.

התחלנו את הסיור בתל גזר ועמדנו מקרוב על החשיבות שיש לשמירה על מרחב כפרי-חקלאי במרכז הארץ. לאחר מכן המשכנו ליקב ברבדו, יקב בוטיק בשטחים הפתוחים, שם הציגו חקלאי גזר את התוצרת שלהם - וקיימו פגישה אישית עם השר ואנשי משרדו.
ביקב הצגנו לשר שוסטר את תכנית דרך היין, שמובלת על ידי המועצה, בתמיכת משרד החקלאות. ראשת המועצה ידלין אמרה לשר - "יש לגזר פוטנציאל אדיר להיות מרכז תיירותי המבוסס על תוצרת חקלאית מקומית, יין מצוין וטיולים במרחבים שיחברו את האדם לאדמה. זה אינטרס של המדינה לשמור על טוסקנה הישראלית, החקלאות הישראלית והטבע הישראלי".

בהמשך הגיע השר לכפר ביל"ו שמתמודד עם איום על השטחים החקלאים, בעקבות תוכנית בנייה שאושרה על ידי הותמ"ל. חקלאי כפר ביל"ו הביעו בפני השר את התחושות הקשות שלהם בעקבות הפגיעה הבלתי מידתית באדמות החקלאיות, והדגישו כי זו לא בעיה מקומית אלא בעיה לאומית שמצריכה מדיניות מערכתית שתדאג לפיתוח בנייה תוך שמירה על המרחב הכפרי והחקלאות, שמשרתת בסופו של יום את כל תושבי המדינה.

השר סיכם את הסיור המוצלח ואמר - "אנחנו מבקשים להציג חזון למרחב הכפרי, כמו שמקובל באירופה. ראוי שנתייחס לכפר כמרחב שמבטיח לכל אזרחי ישראל את האפשרות לצאת מתחום בנייני העיר וליהנות מנופים ירוקים וסביבה טבעית למען הרווחה הנפשית. עלינו לתכנן את המרחב הכפרי ככזה שמבטיח לאנשי המרחב עצמו במושבים, בקיבוצים ובמושבות גם חקלאות משגשגת וגם ערוצי פרנסה נוספים, אופק כלכלי בהיר ואפשרויות לצמיחה דמוגרפית".

תמונות: גיא אנטו; גדעון שרון, לע''מ