למחזר זה גם ירוק – וגם משתלם!

מועצה אזורית גזר היא אחת המועצות הירוקות בארץ, עם ראייה סביבתית שמובילה אותנו בכל עשייה. תחום המיחזור הוא אחד התחומים בהם נעשתה קפיצה אדירה, עם הישגים שתורמים לכולנו – לא רק לבריאות ולעתיד ירוק, אלא גם לכיס. ובמספרים: בשנת 2018 עמדה המועצה על 42% מיחזור, שהלכו ועלו - ומשנת 2020 נרשמה עלייה מרשימה ביותר של 16% בכמות המיחזור במועצה. בזכות נתוני המיחזור הגבוהים האלה הכנסנו כ-1.7 מליון שקל מהמשרד להגנת הסביבה ומתאגיד תמי"ר.
אז איך הצלחנו להגיע ל-58% מיחזור ועד כמה זה משתלם לנו? הכל בזכות מספר מהלכים של היחידה הסביבתית במועצה, וכמובן בזכות התושבים והתושבות של גזר:

עשינו סדר: התחלנו לפנות בנפרד פסולת גושית וגזם נקי, המוכר על ידי משרדי הממשלה כגזם שמיועד למיחזור ולא להטמנה. את הגזם שלנו אנחנו מחלקים לשני מוקדים: 80% יוצא לתחנות מעבר ומהן נשלח לשימוש חוזר, ו-20% נשאר כאן בגזר. הגזם מרוסק על ידי היחידה הסביבתית בשיתוף פעולה מלא עם היישובים, וחוזר ליישובים עצמם – לחינוך, לקהילה ולחקלאות. המהלך הפשוט הזה חוסך למועצה 380,000 שקל בשנה, כסף שכולנו נהנים ממנו. ככל שהיישובים ישתמשו יותר ברסק הגזם הממוחזר, ככה נחסוך למועצה עוד הוצאות.

גדלנו: בכסף שקיבלנו בזכות העלייה במיחזור, הקמנו השנה עוד עשרה מרכזי מיחזור חדשים ביישובים בית חשמונאי, קיבוץ גזר, קיבוץ חולדה, יציץ, פתחיה, פדיה, נצר סרני, מצליח ובית עוזיאל. מרכזי המיחזור ממוקמים במרכזי היישובים, מוגנים יותר ונקיים יותר.

אנחנו גאים בתושבי ותושבות המועצה הירוקה בישראל, ומזמינים את כולנו להמשיך להפריד פסולת ולמחזר – פחות לפח הירוק, יותר למרכזי המיחזור. בעתיד נהנה מסביבה ירוקה יותר, ובהווה – מיותר החזרים כספיים לתושבי המועצה.