פרסומת

דלג לתוכן העמוד

קול קורא תמיכת המועצה בגינות קהילתיות
לטופס בקשה לקבלת תמיכה בגינה קהילתית קיימת לחצו כאן
לטופס הגשת בקשה לתמיכה בגינה קהילתית חדשה לחצו כאן 

גינה קהילתית היא מקום ציבורי המתוחזק על ידי הקהילה ולמענה ויחד עם זאת מחבר את התושב.ת לאדמה ולחקלאות. זוהי מסגרת של פעילות משותפת בין אנשים הגרים בסמיכות. ברוב המקרים הגינה הקהילתית, מוקמת, מנוהלת ומתוחזקת בידי מתנדבים מן הקהילה, לפעמים בסיוע צוות מקצועי או רכז (חיצוני או תושב פעיל).

מי צריך גינה קהילתית ביישובים כפריים? גינות קהילתיות רבות ממקומות דווקא באזורים עירוניים מקום בו קרקע וצמחים נמצאים במחסור. יחד עם זאת גינות קהילתיות קיימות גם ביישובים כפריים רבים בארץ. מטרת העשייה בגינה קהילתית היא הקהילה ויש דרכים מגוונות להשיג מטרה זו. בחלק מהן יבחרו לגדל רק פרחים, אחרים ישתמשו בגינה בעיקר כדי שתשמש כמקום מפגש קהילתי ויארחו בה הופעות ומסיבות, באחרות יש חלקות אישיות או גינה שמנוהלת על ידי קהילה. כל קהילה תבנה את הגינה הקהילתית שלה ע"פ רוח המקום והצרכים הייחודיים לה.

הקמת גינה קהילתית ביישוב כפרי מהווה תהליך המחבר בין התושבים ובין סביבתם. גינה קהילתית היא מקום לחיבור בין אוכלוסיות שונות ביישוב: גני הילדים, הנוער, הדור השלישי, משפחות צעירות וכו. וועדות שונות יכולות ליהנות מהעשייה בגינה: וועדת תרבות, וועדה לאיכות הסביבה וועדת הנוער ועוד. ככל שיהיו שותפים רבים יותר לעשייה בגינה כך תפרח הגינה הקהילתית ותשגשג לרווחת תושבי היישוב בו היא נמצאת. 
היחידה הסביבתית פועלת רבות לקדם את תחום הגינות הקהילתיות ביישובי המועצה. כחלק מקול קורא של המשרד להגנת הסביבה מוקמות בימים אלו 2 גינות קהילתיות במשמר דוד ובבית עוזיאל. בשני היישובים פועלות קבוצות של תושבים מתנדבים אשר מקדמות את הקמת הגינות הקהילתיות. כמו כן, בימים אלו מוקמת גינה קהילתית בקיבוץ גזר, בתמיכת משרד החקלאות,  אשר תהווה מודל ליישובים האחרים בתקווה להקים גינות קהילתיות ביישובים נוספים במועצה.

גינה חדשה בתמיכה מלאה של המועצה: 6,000 ש"ח
גינה ממשיכה בתמיכת המועצה: 4,000 ש"ח והתחייבות הישוב לתמיכה: 2,000 ש"ח


 

 
The Butterfly Button