לוח איסוף גזם
לוח איסוף גזם
יום ראשון - כפר ביל"ו, כרמי יוסף
יום שני - בית עוזיאל, יד רמב"ם, כפר בן נון, משמר דוד, פדיה, פתחיה
יום שלישי - בית חשמונאי, גזר, נוף איילון, נען, סתריה, שעלבים
יום רביעי - גני הדר, יציץ, משמר איילון, עזריה, רמות מאיר
יום חמישי - גני יוחנן, חולדה, ישרש, כפר שמואל, מצליח
יום שישי - נצר סרני
גזם - פינוי פעם בשבוע
1. מועד הוצאת הגזם מהחצרות: את הגזם יש להוציא יום לפני הפינוי אשר נקבע בישוב מגוריכם בהתאם למופיע באתר המועצה ובערוצי המדיה השונים. תשומת לבכם אין להוציא גזם ביום האיסוף.
2. אופן ההוצאה:
- יש להניח את הגזם בפינות הגזם המוסדרות ביישוב.
- ביישובים בהם לא קיימות פינות גזם מוסדרות יונח הגזם על שפת המדרכה, במפרץ חניה ציבורי או בכל מקום אחר במרחב הציבורי אשר נגיש למשאית הפינוי ובאופן שאינו חוסם את נתיב הנסיעה.
- גזם שיושאר בשטח החצר הפרטית לא ייאסף.
- יש לחתוך ענפים לאורך של עד 1.5 מטר על מנת שיהיה ניתן לאסוף אותם.
- יפונה רק גזם ביתי נקי. (גזם ביתי נקי הינו גזם נוי ללא כל פסולת או חומרים אחרים כגון: קרטון, פלסטיק, שקיות, שקים, צינורות השקיה, ריהוט, קרשים, רשתות ועוד).
3. כמות הגזם והגושית המותרת להוצאה לתושב - לא תעלה על נפח של 1 קוב (1 קוב שווה ערך לנפח של כארבעה פחי אשפה בינוניים, 240 ליטר). בכל מקרה יש לעדכן את מוקד המועצה (*5367) /או את נציג הישוב המטפל בנושא, על הוצאת כמות כזו לפחות יום לפני הפינוי המיועד על מנת שהמועצה תערך לפינוי.
4. גזם שלא ניתן לפינוי ע"י המועצה: גזעים, שורשי עץ גדול ומבוגר המחוברים יחדיו (לדוגמא עץ מבוגר שנעקר ושורשיו מלאים אדמה ומחוברים לגזע) ענפים גדולים וארוכים מעל 1.5 מטר וכדומה.
לתשומת לבכם! גזם חקלאי הינו באחריות החקלאי ועליו לפנותו בעצמו.
בנוסף, בכדי לאפשר פינוי בטוח ומהיר נבקשכם להימנע מהנחת הגזם על גבי ערוגות, צמחייה, טפטפות מערכות השקייה, או בקרבת מתקנים שונים כגון תחנת אוטובוס, ליד עמודי חשמל, תחת כבל חשמל, תחת כבל טלפון, ליד מתקני גז, מתקני מים, ברזי כיבוי אש, תמרורים, עמודי תאורה, חומה, שער וכיוצ"ב.